Σούπα από κίτρινη κολοκύθα με μπουκιές γαλοπούλας

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 300 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος του)
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 3 Κλασικοί Κύβοι Λαχανικών Knorr
  • 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 40 γραμμάρια κρουτόν παξιμαδιού
  • 120 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας στο 1/3 της ποσότητας του Βιτάμ.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, το κρεμμύδι, το πράσο και την κολοκύθα, και σοτάρουμε. Μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με 1 1/2 λίτρο νερό και τους κύβους λαχανικών Κnorr. Βράζουμε για 45 λεπτά και, μετά, σουρώνουμε (φυλάσσοντας το ζωμό σε ένα μπολ) και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τόσο ζωμό, όσο χρειάζεται, για να πάρει την υφή μιας πηχτής σούπας. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια της γαλοπούλας, τα κρουτόν με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
2018-08-02T15:31:27+00:00