Σουφλέ με μπεσαμέλ και φέτα

Υλικά
Υλικά για τη μπεσαμέλ
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ σε πλακάκι
  • 80 γραμμάρια αλεύρι
  • 1100 ml γάλα
  • 6 ασπράδια
  • 3 κρόκους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 400 γραμμάρια τριμμένα τυριά
  • 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • Σχοινόπρασο
Εκτέλεση

Για την προετοιμασία της μπεσαμέλ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ, να ζεσταθεί, και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και αποσύρουμε.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και, μόλις πέσει η θερμοκρασία της μπεσαμέλ, προσθέτουμε τους κρόκους και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι.
  5. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στη μπεσαμέλ μαζί με τη φέτα και τα τριμμένα τυριά.
  6. Μεταφέρουμε το σουφλέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε αλείψει καλά με Βιτάμ και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
2018-07-26T11:15:19+00:00