Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σκαλοπίνια σοτέ με ταλιατέλες και μπέικον
Μερίδες2
Υλικά
Ingredients
200 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι σε φιλετάκια κομμένα και χτυπημένα ελαφρώς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εμάς)
80 γραμμάρια Βιτάμ soft
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος
1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
200 γραμμάρια βρασμένες ταλιατέλες
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το πασπάλισμα)
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικον.
Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά.
Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε, έως ότου δέσει τελείως.
Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε, έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.