Σολομός με πατάτες και πράσα

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 600 γραμμάρια πράσα
  • 50 γραμμάρια φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, σχοινόπρασο, βασιλικός ή κορίανδρο)
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 παχιά φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο κρύο νερό, τις σκεπάζουμε με καπάκι και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
  2. Πλένουμε προσεκτικά τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Χοντροκόβουμε τα μυρωδικά και τα αναμειγνύουμε με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια, τοποθετούμε  το σολομό με τα μυρωδικά σε ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό για 8–10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
  4. Στο μεταξύ, βάζουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και, έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες και τα πράσα. Σοτάρουμε για 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  5. Σερβίρουμε το σολομό με τα μυρωδικά και τις πατάτες σε 4 ζεστά πιάτα.
2018-07-27T08:09:21+00:00