Σοκολατόπιτα

Υλικά
Υλικά για το κέικ
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 85 γραμμάρια κακάο
  • 240 γραμμάρια αλεύρι
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 350 ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
  • 40 γραμμάρια κακάο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
  • 80 ml γάλα
  • 75 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρα
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε τη σοκολατόπιτα, ετοιμάζοντας πρώτα το κέικ σοκολάτας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 175°C. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, με διάσταση 23×33 εκατοστά περίπου, και προσθέτουμε λίγο κοσκινισμένο κακάο, για να μην κολλήσει το κέικ κατά το ψήσιμο.
  3. Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε το γάλα, το ανακατεύουμε με το λεμόνι και προχωράμε τη συνταγή για τη σοκολατόπιτα.
  4. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, για να αφρατέψουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μεγάλο σκεύος και να τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός ή με το χέρι.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε, μετά, το γάλα με το λεμόνι και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα της σοκολατόπιτας και χτυπάμε για επιπλέον 2 λεπτά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στο πυρέξ και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  8. Στα πρώτα 30 λεπτά ελέγχουμε το κέικ τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για να δούμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Αν το ξυλάκι είναι στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά αν κολλήσει το μείγμα πάνω του, το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και ελέγχουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο.
  9. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μετά και το γάλα κρύο και ανακατεύουμε καλά.
  10. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά και μόλις ζεσταθεί καλά, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό και μετά το αφαιρούμε από την εστία. Προσθέτουμε το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να το διατηρήσουμε ζεστό.
  11. Μόλις το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο και ζεστό, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με την ανάποδη πλευρά από μία ξύλινη κουτάλα ή με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο μαγειρικής με διάμετρο 0,5-1 εκατοστού περίπου.
  12. Περιχύνουμε πάνω από το ζεστό κέικ τη ζεστή κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε έτσι ώστε να πάει παντού και να γεμίσουν όλες οι τρύπες του κέικ.
  13. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει για λίγο, την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά προχωράμε με το γλάσο σοκολάτας.
  14. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 1 λεπτό και το αφαιρούμε από την εστία. Αδειάζουμε το ζεστό αυτό μείγμα σε ένα μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη και λεία υφή. Τότε το γλάσο σοκολάτας είναι έτοιμο.
  15. Αφαιρούμε τη σοκολατόπιτα από το ψυγείο και αδειάζουμε από πάνω της όλο το γλάσο σοκολάτας ενώ είναι ακόμη ζεστό. Την τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  16. Η πιο νόστιμη και ζουμερή σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ είναι έτοιμη για κόψιμο! Οι τρύπες έχουν γεμίσει με την κρέμα σοκολάτας και από πάνω το γλάσο δίνει ακόμη πιο πλούσιο σοκολατένιο αποτέλεσμα.
  17. Μπορούμε να απολαύσουμε τη σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια ή σκέτη.
2018-10-11T11:00:46+00:00