Σοκολατόπιτα

Υλικά
    Υλικά για το κέικ
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 85 γραμμάρια κακάο
  • 240 γραμμάρια αλεύρι
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 350 ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
    Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
  • 40 γραμμάρια κακάο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
    Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
  • 80 ml γάλα
  • 75 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρα
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε τη σοκολατόπιτα, ετοιμάζοντας πρώτα το κέικ σοκολάτας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 175°C. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, με διάσταση 23×33 εκατοστά περίπου, και προσθέτουμε λίγο κοσκινισμένο κακάο, για να μην κολλήσει το κέικ κατά το ψήσιμο.
  3. Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε το γάλα, το ανακατεύουμε με το λεμόνι και προχωράμε τη συνταγή για τη σοκολατόπιτα.
  4. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, για να αφρατέψουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μεγάλο σκεύος και να τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός ή με το χέρι.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε, μετά, το γάλα με το λεμόνι και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα της σοκολατόπιτας και χτυπάμε για επιπλέον 2 λεπτά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στο πυρέξ και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
2018-07-11T11:51:25+00:00