Σοκολατένιος πειρασμός

Υλικά
  • Ζύμη με προζύμι
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ κλασικό (για την επικάλυψη)
  • Λίγα ξερά όσπρια για το ψήσιμο
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
  1. Αλείφουμε με Βιτάμ τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας, στρώνουμε μέσα τη ζύμη, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα, και κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν. Αν θέλουμε να γίνει η τάρτα σαν σοκολατένια πίτσα, χρησιμοποιούμε ζύμη με προζύμι. Αν πάλι θέλουμε να γίνει πιο τραγανή, προτιμάμε τη σφολιάτα.
  2. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης, γεμίζουμε τον πάτο της με φασόλια ή άλλα όσπρια, που δεν θα την αφήσουν να φουσκώσει, και την ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το Βιτάμ, το μέλι και το κονιάκ.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ξεφόρμαρουμε. Μετά, γεμίζουμε την τάρτα με την γκανάς, και αφού κρυώσει λίγο, τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
2018-07-10T15:04:28+00:00