Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σοκολατένιος κορμός με πουρέ κάστανο
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
500 γραμμάρια πουρές κάστανο
125 γραμμάρια Βιτάμ soft
125 γραμμάρια κουβερτούρα
70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ρούμι μαύρο
Μαρόν γλασέ (για τη διακόσμηση)
Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Execution
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 40°C.
Ανακατεύουμε το Βιτάμ με την άχνη και τη σοκολάτα.
Ενώνουμε το μείγμα με τον πουρέ κάστανο, προσθέτουμε το ρούμι και το αδειάζουμε στο κέντρο μιας στρωμένης λαδόκολλας.
Τυλίγουμε τις δύο άκρες, για να σχηματιστεί ο κορμός και τον βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα πιρούνι χαράζουμε την επιφάνεια, για να σχηματιστούν γραμμές, όπως στον κορμό ενός δένδρου.
Διακοσμούμε με μαρόν γλασέ φύλλα γκυ και άχνη ζάχαρη.