use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σοκολατένιος κορμός με πουρέ κάστανο

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Σοκολατένιος κορμός με πουρέ κάστανο

Υλικά

Ingredients
  • 500 γραμμάρια πουρές κάστανο
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι μαύρο
  • Μαρόν γλασέ (για τη διακόσμηση)
  • Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 40°C.
      2. Ανακατεύουμε το Βιτάμ με την άχνη και τη σοκολάτα.
      3. Ενώνουμε το μείγμα με τον πουρέ κάστανο, προσθέτουμε το ρούμι και το αδειάζουμε στο κέντρο μιας στρωμένης λαδόκολλας.
      4. Τυλίγουμε τις δύο άκρες, για να σχηματιστεί ο κορμός και τον βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.
      5. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα πιρούνι χαράζουμε την επιφάνεια, για να σχηματιστούν γραμμές, όπως στον κορμό ενός δένδρου.
      6. Διακοσμούμε με μαρόν γλασέ φύλλα γκυ και άχνη ζάχαρη.