Σοκολατένιος κορμός με πουρέ κάστανο

Υλικά
  • 500 γραμμάρια πουρές κάστανο
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι μαύρο
  • Μαρόν γλασέ (για τη διακόσμηση)
  • Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 40°C.
  2. Ανακατεύουμε το Βιτάμ με την άχνη και τη σοκολάτα.
  3. Ενώνουμε το μείγμα με τον πουρέ κάστανο, προσθέτουμε το ρούμι και το αδειάζουμε στο κέντρο μιας στρωμένης λαδόκολλας.
  4. Τυλίγουμε τις δύο άκρες, για να σχηματιστεί ο κορμός και τον βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.
  5. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα πιρούνι χαράζουμε την επιφάνεια, για να σχηματιστούν γραμμές, όπως στον κορμό ενός δένδρου.
  6. Διακοσμούμε με μαρόν γλασέ φύλλα γκυ και άχνη ζάχαρη.
2018-08-03T10:13:55+00:00