Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σοκολατένιες μπάρες καρύδας
Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια ινδοκάρυδο, τριμμένη
400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το Βιτάμ κλασικό και την κρέμα γάλακτος, και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί διαστάσεων 20x30 cm, απλώνουμε το μίγμα σε πάχος 2,5 cm και χαράζουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να σφίξει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Χωρίζουμε τα κομμάτια της καρύδας και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά παντού.
Σε ένα δίσκο στρώνουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τις σοκολατένιες μπάρες πάνω και, στη συνέχεια, τις βάζουμε στο ψυγείο, για να σφίξει η σοκολάτα.