Σοκολατένιες μπάρες καρύδας

Υλικά
  • 85 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το Βιτάμ και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν.
  2. Όταν ετοιμαστούν, τα κατεβάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, όσο είναι το πάχος του δείκτη, και χαράζουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο  όλη τη νύχτα για να σφίξει.
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Χωρίζουμε τα κομάτια της καρύδας και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά παντού.
  5. Σε ένα δίσκο στρώνουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τις σοκολατένιες μπάρες πάνω και, στη συνέχεια, τις βάζουμε στο ψυγείο, για να σφίξει η σοκολάτα.
2018-07-17T09:00:35+00:00