Σοκολατένια κερασόπιτα

Υλικά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά υγρή βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή κονιάκ
  • 240 γραμμάρια φρέσκα κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, τη ρίχνουμε με το Βιτάμ σε μπεν μαρί και ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσουν.
  2. Ρίχνουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με αυγογδάρτη ή το μίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ποτό και το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ενώνουμε.
  3. Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο Βιτάμ.
  4. Τοποθετούμε τα μισά από τα κεράσια στον πάτο του ταψιού κι από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της πίτας. Βάζουμε τα υπόλοιπα κεράσια, μισοβυθισμένα, στην επιφάνεια της.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου.
    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε
2018-08-03T10:39:14+00:00