Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σοκολατένια κερασόπιτα
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες12
Υλικά
Ingredients
250 γραμμάρια Βιτάμ Soft
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
4 αυγά
180 γραμμάρια ζάχαρη
180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά υγρή βανίλια
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή κονιάκ
240 γραμμάρια φρέσκα κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
Εκτέλεση
Execution
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, τη ρίχνουμε με το Βιτάμ σε μπεν μαρί και ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με αυγογδάρτη ή το μίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ποτό και το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ενώνουμε.
Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο Βιτάμ.
Τοποθετούμε τα μισά από τα κεράσια στον πάτο του ταψιού κι από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της πίτας. Βάζουμε τα υπόλοιπα κεράσια, μισοβυθισμένα, στην επιφάνεια της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε