use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σοφρίτο

  • Μερίδες5
recipe image Σοφρίτο

Υλικά

Ingredients
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 μικρό ποτήρι ξίδι
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1 «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού Knorr
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το Βιτάμ Culinesse και, όταν πάρει χρώμα, πασπαλίζουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.
      2. Προσθέτουμε το σκόρδο και, όταν πάρει και αυτό χρώμα (ξανθό), σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί.
      3. Λόγω της θερμοκρασίας αυτά θα εξατμιστούν, οπότε αναπληρώνουμε με το ζωμό βοδινού, το μαϊντανό και 1 1/2 φλιτζάνι νερό και βράζουμε το σοφρίτο για 1 ώρα κι ένα τέταρτο περίπου. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες (ψητές, τηγανητές, πουρέ).