Σφολιατίνες με ξερά φρούτα

Υλικά
  • 3 ποτήρια νερό
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι μικρό μπράντι
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
  • χυμός λεμονιού (από 1/2 λεμόνι)
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 ποτήρι μικρό μαυροδάφνη
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και, αφού κρυώσει, προσθέτετε το μπράντι και το χυμό λεμονιού.
  2. Βάζετε τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα σε ένα μπολ με τη μαυροδάφνη και το μπράντι, ώστε να μείνουν αρκετές ώρες, να μαλακώσουν.
  3. Όταν τα φρούτα μαλακώσουν, βγάζετε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα κόβετε όλα σε μικρά κομμάτια. Τα αναμειγνύετε με την καρυδόψιχα, τα κάστανα και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.
  4. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες 7 εκατοστών περίπου και αλείφετε την κάθε λωρίδα με το Βιτάμ Culinesse. Παίρνετε δύο λωρίδες φύλλου τη φορά και βάζετε 1 κουταλιά γέμιση στην άκρη. Τυλίγετε το φύλλο σε τρίγωνα και τα τοποθετείτε σε ταψί. Ψήνετε τις σφολιατίνες σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για μισή ώρα περίπου και, στη συνέχεια, ενώ είναι ζεστές, τις περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
2018-07-11T09:16:29+00:00