Σφολιάτα με βλήτα και κολοκυθάκια

Υλικά
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 1/2 κιλό βλήτα καθαρισμένα
  • 300 γραμμάρια μικρά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια χυμός ντομάτας
  • 100 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 500 ml νερό
  • 1 μερίδα «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών Knorr
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλήτα και το αλατοπίπερο.
  2. Ανακατεύουμε, έως ότου μαραθούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε με το χυμό της ντομάτας, το νερό και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα βλήτα με τα κολοκυθάκια και πουδράρουμε με το κεφαλοτύρι.
  4. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, προσεκτικά ,για να μη φύγει η γέμιση.
  5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 35 λεπτά.
2018-08-02T14:14:44+00:00