Σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια, mousse από κατσικίσιο τυρί και pesto ρόκας

Υλικά
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά τύπου ριγκατόνι (ή άλλα κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια πολύχρωμα
  • Φύλλα ρόκας
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα

Για τη βινεγκρέτ

  • 1/4 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 50 γραμμάρια ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη mousse κατσικίσιου τυριού
  • 200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • 200 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • Πιπέρι

Για το pesto ρόκας

  • 50 γραμμάρια ρόκα
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρια
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και τα κρυώνουμε. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά μαζί με τα κουκουνάρια. Για τη βινεγκρέτ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τα ζυμαρικά. Για τη mousse κατσικίσιου τυριού, χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το τυρί με τη Βιτάμ Cremefine και λίγο πιπέρι. Για το pesto ρόκας, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στήνουμε τη σαλάτα μας αρμονικά με μαριναρισμένα ζυμαρικά, ντοματίνια, φύλλα ρόκας και κουκουνάρι. Γεμίζουμε μερικά ζυμαρικά με τη mousse, τοποθετούμε σε σημεία από πάνω τους και προσθέτουμε το pesto.
By | 2019-11-20T09:54:16+00:00 November 13th, 2019|Comments Off on Σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια, mousse από κατσικίσιο τυρί και pesto ρόκας

About the Author: