Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια, mousse από κατσικίσιο τυρί και pesto ρόκας
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες6
Υλικά
Ingredients
500 γραμμάρια ζυμαρικά τύπου ριγκατόνι (ή άλλα κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
400 γραμμάρια ντοματίνια πολύχρωμα
Φύλλα ρόκας
50 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα
Για τη βινεγκρέτ
1/4 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια ηλιέλαιο
Αλάτι
Για τη mousse κατσικίσιου τυριού
200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
200 ml κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
Για το pesto ρόκας
50 γραμμάρια ρόκα
50 γραμμάρια κουκουνάρια
100 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
250 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Execution
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και τα κρυώνουμε.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά μαζί με τα κουκουνάρια.
Για τη βινεγκρέτ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τα ζυμαρικά.
Για τη mousse κατσικίσιου τυριού, χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι. Για το pesto ρόκας, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζουμε μερικά ζυμαρικά με τη mousse, τοποθετούμε σε σημεία από πάνω τους και προσθέτουμε το pesto. Στήνουμε τη σαλάτα μας αρμονικά με μαριναρισμένα ζυμαρικά, ντοματίνια, φύλλα ρόκας και κουκουνάρι.