Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα

Υλικά
  • 1 ποτήρι κατεψυγμένες γαρίδες
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 ποτήρια ρύζι
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • 2 μερίδες «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών Knorr
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Μετά, προσθέτουμε τους ζωμούς λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν οι κύβoι, και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
  3. Ανακατεύουμε πάλι για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το βραστό νερό και τις γαρίδες (αφού τις ξεπαγώσουμε και τις στραγγίξουμε), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, ρίχνουμε μέσα το Pummaro, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  5. Τέλος, βάζουμε το ρύζι για λίγα λεπτά σε μια φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.
2018-07-12T10:50:48+00:00