Ρολό σοκολάτας

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Βιτάμ κλασικό
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Αλευροβουτυρώνουμε μια λαδόκολλα, τη βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας. Το βγάζουμε απο το φούρνο, μουσκεύουμε τη λαδόκολλα, την τραβάμε και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μία ελαφρώς παχύρευστη μορφή. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη κουβερτούρα. Όταν τα υλικά ενωθούν και δημιουργήσουν ένα μείγμα, προσθέτουμε το Βιτάμ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το προσθέτουμε στην χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά. Συνθέτουμε το γλυκό.
2018-07-10T14:43:46+00:00