Ρολό με μαρμελάδα ρόδι

Υλικά
  • 1 1/4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 1 κιλό ρόδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμός λεμονιού (από 1 λεμόνι)
  • 1 βανίλια
  • 2 μήλα τριμμένα
  • Τα κουκούτσια από τα μήλα (τυλιγμένα σε τουλπάνι)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και στρώνουμε μια λαμαρίνα διαστάσεων 40×60 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε λίγο λιωμένο Bιτάμ στη λαδόκολλα.
  2. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  3. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Bιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους και το αλεύρι, κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικινγκ πάουντερ. Σε ξεχωριστό σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη σπάτουλα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη λαμαρίνα και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200°C για 7-10 λεπτά.
  5. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το γεμίσουμε.
  7. Κόβουμε τα ρόδια στη μέση και τα στύβουμε, για να βγάλουν το χυμό τους. Βράζουμε το χυμό σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τα μήλα και τα κουκούτσια για μισή ώρα περίπου.
  8. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
  9. Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
  10. Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με τη μαρμελάδα.
  11. Εάν θέλουμε, μπορούμε να ρίξουμε και μερικά σποράκια ροδιού.
  12. Κλείνουμε ξανά και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
  13. Στολίζουμε με διάφορα κόκκινα φρούτα. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε.
2018-07-27T14:29:23+00:00