Ρολό από κιμά

Υλικά
  • 3 αυγά (τα 2 βραστά)
  • 1 κουταλιά ζωμός βοδινού
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κουταλιές κόκκινο κρασί
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη ψίχα ψωμιού
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο μέτριο κρεμμύδι
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και, μετά, το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το σπιτικό ζωμό, το πιπέρι, το μαϊντανό, το αυγό και την ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη σε λίγο νερό και καλά στραγγισμένη.
  2. Ζύμωνουμε καλά τα υλικά, πλάθουμε το μείγμα σε ρολό και χαράζουμε με την άκρη της παλάμης μας ένα βαθύ αυλάκι.
  3. Βάζουμε στο αυλάκι τα βραστά αυγά και τα καλύπτουμε πάλι με τον κιμά, ξανασχηματίζοντας το ρολό από κιμά.
  4. Βουτάμε τα χέρια μας σε λίγο λάδι, μετά σε λίγο νερό και στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού από κιμά.
  5. Βάζουμε σε ένα ταψί το ρολό από κιμά, το αλείφουμε με το μείγμα 3 κουταλιών Bιτάμ Culinesse και 3 κουταλιών κρασί και το ψήνουμε στους 180°C για 45-60 λεπτά, αλείφοντάς το κατά διαστήματα με το ίδιο μείγμα.
2018-06-15T13:59:49+00:00