Ριζότο με κολοκυθοανθούς

Υλικά
  • 400 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών Knorr ή «Σπιτικός» Ζωμός Κοτόπουλου Knorr
  • 30 κολοκυθοανθούς
  • 4 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 5 κουταλιές Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε καλά τα λουλούδια, αφαιρώντας τους στήμονες στο εσωτερικό τους. Τα πλένουμε και, αν θέλουμε, τα κόβουμε σε λωρίδες.
  2. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κουταλιές Βιτάμ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια.
  3. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε, μέχρι να «γυαλίσει» και το σβήνουμε με το κρασί.
  4. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα λίγο νερό ή ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό, προσθέτουμε λίγο ακόμη.
  5. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να χυλώσει το ρύζι για 18 περίπου λεπτά. Περίπου 5-8 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα λουλούδια και το μαϊντανό.
  6. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και αφήνουμε το ριζότο, σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου, πριν το σερβίρουμε.
2018-08-03T10:37:03+00:00