Ριζότο με καβουρδισμένο φιδέ, ξηρούς καρπούς και ρόδι

Υλικά
  • 400 γραμμάρια άσπρο ρύζι μπασμάτι
  • 150 γραμμάρια φιδές (σπασμένος με τα χέρια)
  • 160 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 700 ml έτοιμος ζωμός κοτόπουλου (700 ml νερό και 2 Κλασικούς Κύβους Κότας Knorr)
  • 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
  • 1/2 ρόδι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος θερμαίνουμε το Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το σπασμένο φιδέ, έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το αλατοπίπερο και, κατόπιν, συμπληρώνουμε με το ρύζι, τις σταφίδες και μαγειρεύουμε, έως ότου βράσει το ριζότο.
  3. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου με 1 κουταλιά του γλυκού Βιτάμ Culinesse, έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα.
  4. Στη συνέχεια, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το ριζότο σε φόρμα, για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τους φρέσκους σπόρους από το ρόδι.
  5. Το σερβίρουμε ζεστό.
2018-07-12T10:44:31+00:00