Red velvet cupcakes

Υλικά
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 315 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Βρώσιμο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 55 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 210 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Περίπου 125 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε αρκετό Βιτάμ και αλευρώνουμε τη φόρμα για τα cupcakes ή χρησιμοποιούμε χάρτινα φορμάκια για cupcakes.
  2. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα ελαφριά και αφράτη. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. Χτυπάμε τη βανίλια, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
  3. Σε ένα διαφορετικό μπολ βάζουμε το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και τα χτυπάμε, μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Μετράμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε, εναλλάξ, το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και το ξυνόλαγα/γιαούρτι στο μείγμα, χτυπώντας σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
  5. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  6. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα, πριν τα γαρνίρουμε.
  7. Σε μία κατσαρόλα χτυπάμε το αλεύρι με το γάλα, και, στη συνέχεια, τα βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να «δέσουν». Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
  8. Χτυπάμε το Βιτάμ, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα σιγά-σιγά (καλό είναι να γίνει πριν τα cupcakes, ώστε να προλάβει να κρυώσει). Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε όσο γάλα ή κρέμα χρειάζεται, για να πάρει τη σωστή υφή. Διακοσμούμε τα cupcakes.
2018-07-20T14:44:23+00:00