Raspberry delight (ελβετικό ρολό με βατόμουρα)

Υλικά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 6 αυγά
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας τα αυγά ξεχωριστά. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Ρίχνουμε την έτοιμη ζύμη σε δίσκο καλυμμένο με λαδόκολλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι της σούπας. Βάζουμε τη ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει (10-15 λεπτά).
  3. Τοποθετούμε το, ακόμη, ζεστό κέικ ανάποδα σε ένα υγρό πανί. Ξεκολλάμε το χαρτί γρήγορα, το ξαναβάζουμε στο κέικ και διπλώνουμε σε ελβετικό ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προετοιμάζουμε τη γέμιση βατόμουρο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Μετά τη χτυπάμε, μέχρι να διαλυθεί.
  5. Πολτοποιούμε καλά τα μισά βατόμουρα με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε με τη λιωμένη ζελατίνη. Αναμειγνύουμε τα πάντα απαλά με την κρέμα γάλακτος.
  6. Ξετυλίγουμε το κρύο ελβετικό ρολό, απλώνουμε την κρέμα σε αυτό και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα. Τα διπλώνουμε στο ελβετικό ρολό και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να δέσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με σοκολάτα.
2018-06-12T09:17:33+00:00