Ψητό χοιρινό με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου και δεντρολίβανο

Υλικά
  • 1,2 κιλά χοιρινό για ψητό
  • 1 λίτρο Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
  • 3 φύλλα αποξηραμένη δάφνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σπόρους
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σoτάρουμε το χοιρινό.
  2. Προσθέτουμε το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, τη δάφνη, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε (1 κουταλάκι του γλυκού περίπου).
  3. Το αφήνουμε να πάρει βράση και σκεπάζουμε.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
  5. Όταν ψηθεί το χοιρινό, το διατηρούμε ζεστό μέχρι να σουρώσουμε τον ζωμό της κατσαρόλας. Κρατάμε τις σκελίδες σκόρδου, τις πολτοποιούμε και τις ρίχνουμε στον ζωμό. Ξαναρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε μαζί με το κρέας πριν σερβίρουμε.
  6. Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά κοχύλια.
2018-07-31T13:35:36+00:00