Ψητή πατάτα με τη φλούδα με καπνιστό κοτόπουλο, ρατατούιγ και Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο

Υλικά
  • 2 μεγάλες πατάτες (περίπου 150 γραμμάρια η μία)
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 1/2 κολοκυθάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 100 γραμμάρια καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • Τριμμένο τυρί
Έξτρα
  • 2 αλουμινόφυλλα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225°C, πλένουμε τις πατάτες και τοποθετούμε την κάθε μία σε ένα αλουμινόφυλλο.
  2. Τοποθετούμε τις πατάτες, τυλιγμένες στα αλουμινόφυλλα, στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνουν. Με ένα πιρούνι, τρυπάμε τις πατάτες, για να σιγουρευτούμε ότι έχουν γίνει. Αν είναι τρυφερές, σημαίνει είναι έτοιμες – αν όχι, τις ξαναβάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για λίγο ακόμα.
  3. Στο μεταξύ, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το κρεμμύδι, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε μία κούπα νερό. Καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε συχνά.
  4. Αν μείνει νερό στο τηγάνι αφού μαγειρευτούν τα λαχανικά, αφήνουμε το τηγάνι (χωρίς το καπάκι) σε δυνατή φωτιά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο με λίγο πιπέρι.
  5. Όσο γίνονται τα λαχανικά, κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και χοντροκόβουμε το μαϊντανό.
  6. Ανοίγουμε τις πατάτες στα δύο και, με ένα πιρούνι, πολτοποιούμε ελαφρώς το εσωτερικό της, ώστε να αποκτήσει υφή ψίχουλου.
  7. Τις τοποθετούμε σε πιάτα και τις γεμίζουμε με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Από επάνω ρίχνουμε μια κουταλιά Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. (Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο τυρί.)
2018-07-25T12:43:01+00:00