Ψητά κεφτεδάκια

Υλικά
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι γαλέτα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 ποτήρια τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κοφτή κουταλιά μείγμα μυρωδικών Aromat
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια γεμάτη κουταλιά Βιτάμ Culinesse, μέχρι να μαραθεί.
  2. Ρίχνουμε στην ψίχα ψωμιού το γάλα, τα αυγά, τον κιμά, το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, το κρεμμύδι, το πιπέρι και μία κουταλιά μαϊντανό. Δουλεύουμε καλά το μείγμα για τα μπαλάκια από κιμά.
  3. Βρέχουμε τα χέρια μας στο κρασί, πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μπαλάκια, τα τυλίγουμε στη γαλέτα που έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι, τα ξαναπλάθουμε με στεγνά πλέον χέρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, όπου έχουμε λιώσει το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse.
  4. Ψήνουμε τα μπαλάκια από κιμά σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 30 λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2018-06-19T09:46:36+00:00