Ψαροκροκέτες

Υλικά

 

  • 400 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 300 γραμμάρια φιλέτο ψαριού με λευκή σφιχτή σάρκα κομμένο σε κύβους (π.χ. μπακαλιάρος χωρίς πέτσα και κόκαλα)
  • 0,25 λίτρα γάλα
  • 1 λωρίδα φρέσκια φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά Βιτάμ soft
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • Τριμμένη φρυγανιά (για το πανάρισμα)
  • 2 μέτρια αυγά χτυπημένα
  • Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, τις λιώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε το ψάρι, το γάλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Το στραγγίουμε και φυλάμε το υγρό που έβρασε. Πετάμε τη φλούδα λεμονιού και μεταφέρουμε το ψάρι σε πιατέλα, για να κρυώσει.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με Βιτάμ, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε, με τη σειρά, τις λιωμένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το υγρό που έβρασε το ψάρι, ώσπου να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Πλάθουμε 8 κροκέτες των 2 εκατοστών πάχους. Τις περνάμε από το αλεύρι, το αυγό και, τέλος, τη φρυγανιά. Τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος και τα αφήνουμε μισή ώρα ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Τηγανίζουμε με Βιτάμ Culinesse τις ψαροκροκέτες για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρουμε αμέσως με μαγιονέζα και φέτες λεμονιού.
2018-07-27T08:44:25+00:00