Προφιτερόλ

Υλικά
  • 60 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 160 γραμμάρια νερό
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 35 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το Βιτάμ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε, μεμιάς, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για 3 λεπτά, να ψηθεί το αλεύρι.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε, περιμένοντας να κρυώσει.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και με το γάντζο ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και δουλεύουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει λείο και να ξεκολλάει από το μπολ.
  4. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και, με ένα κορνέ, σχηματίζουμε τα σου.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου. Δεν ανοίγουμε το φούρνο, αν δεν έχουν φουσκώσει και έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα.
  6. Τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να κρυώσουν
  7. Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα με τη βανίλια.
  8. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Πριν πάρει βράση το γάλα με την κρέμα, ρίχνουμε λιγο από αυτό στους κρόκους, καθώς ανακατεύουμε.
  9. Το ρίχνουμε αμέσως πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίζει να κοχλάζει.
  10. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ και την καλύπτουμε με μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει και, στη συνέχεια, γεμίζουμε τα σου.
  11. Ζεσταίνουμε το γάλα και, μολις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
  12. Αφού λιώσει, ρίχνουμε μέσα και το Βιτάμ.
  13. Αφήνουμε τη σως να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε επάνω στα προφιτερόλ.
2018-07-11T11:54:41+00:00