Προφιτερόλ

Υλικά
    Υλικά για τη ζύμη των σου
  • 75 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο ή Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 125 ml νερό
  • 80 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά
    Υλικά για τη γέμιση
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 35 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο ή Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 Alsa Βανιλέτα
    Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
  • 40 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο ή Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
    Υλικά για το σερβίρισμα
  • Σαντιγί
  • Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
    Για την προετοιμασία της ζύμης των σου
    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το αλάτι και το Βιτάμ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα ή με σπάτουλα. Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, είναι έτοιμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη χρησιμοποιούμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί, με απόσταση 1 εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν, και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα γεμίσουμε.
    Για την προετοιμασία της γέμισης
    Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τους κρόκους, για να αφρατέψουν για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, για να ζεσταθεί. Προσθέτουμε από αυτό στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τη Βανιλέτα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει η κρέμα, γεμίζουμε τα σου.
    Για την προετοιμασία του γλάσου σοκολάτας
    Σε μπεν μαρί τοποθετούμε όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε, μέχρι να
    λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε το προφιτερόλ, δημιουργώντας στρώσεις από σου, τα οποία γεμίζουμε με την κρέμα, περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και γαρνίρουμε με σαντιγί και αμύγδαλο.
2018-07-11T11:56:22+00:00