Προφιτερόλ

Υλικά
    Υλικά για τη ζύμη των σου
  • 75 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 245 ml νερό
  • 140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
    Υλικά για την κρέμα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμμάροα Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλια
    Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml γάλα
    Επιπλέον
  • 300 γραμμάρια σαντιγί
Εκτέλεση
    Για την προετοιμασία της ζύμης των σου
    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το αλάτι και το Βιτάμ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα ή με σπάτουλα. Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, είναι έτοιμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη χρησιμοποιούμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί, με απόσταση 1 εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν, και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα γεμίσουμε.
    Για την προετοιμασία της κρέμας
    Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τους κρόκους, για να αφρατέψουν για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, προσθέτουμε 1/4 από αυτό στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει καλά η κρέμα, την αναμειγνύουμε με 200 γραμμάρια σαντιγί, ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
    Για την προετοιμασία του γλάσου σοκολάτας
    Σε μπεν μαρί τοποθετούμε όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε το προφιτερόλ, δημιουργώντας στρώσεις από σου, τα οποία γεμίζουμε με την κρέμα. Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, γαρνίρουμε με σαντιγί και ετοιμάζουμε να σερβίρουμε. Το σερβίρισμα μπορεί να γίνει σε μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια, όπου τοποθετούμε εναλλάξ κρέμα, σου, περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσο και γαρνίρουμε με σαντιγί.
2018-07-11T11:55:37+00:00