Πρασόσουπα

Υλικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 7 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • Λίγες σταγόνες σάλτσα ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μπαστουνάκια σέλερι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού Knorr
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το σέλερι, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το Βιτάμ. Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε να βράσουν 1 ώρα περίπου.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη γραβιέρα, τις μισές φέτες μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει 5 λεπτά περίπου και την περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
  3. Βάζουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένη με κρουτόν και το υπόλοιπο μπέικον.
2018-08-02T15:24:59+00:00