Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Πράσο ογκρατέν
Μερίδες6
Υλικά
Ingredients
2 αυγά χτυπημένα
1 κιλό πράσο
1 κουταλιά φρέσκος άνηθος
1/2 ποτήρι κεφαλοτύρι
3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 κρόκος αυγού
3 ποτήρια ζεστό γάλα
2 ποτήρια τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Execution
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το Βιτάμ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τα πράσα σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεουμε τα αυγά, τον άνηθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί, τριμμένο, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.