Πράσο ογκρατέν

Υλικά
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κιλό πράσο
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος
  • 1/2 ποτήρι κεφαλοτύρι
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 2 ποτήρια τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το Βιτάμ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
  2. Βάζουμε τα πράσα σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεουμε τα αυγά, τον άνηθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
  3. Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί, τριμμένο, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
2018-07-26T10:54:25+00:00