Porridge με μήλο, αχλάδι και φιστίκια

Υλικά
  • 200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 550 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
  • 40 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αστεροειδής γλυκάνισος (αγοραστός ή τριμμένος σε μύλο μπαχαρικών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 2 μικρά μήλα τριμμένα
Υλικά για το σερβίρισμα
  • 1 αχλάδι
  • Φιστίκια λεπτοκομμένα
Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης, την καρύδα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα τριμμένα μήλα και το Βιτάμ ρόφημα Σόγιας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν. Σκεπάζουμε και παγώνουμε όλη τη νύχτα.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο, προτού σερβίρουμε, και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε μία ακόμα γουλιά Βιτάμ ρόφημα Σόγιας, εάν θέλουμε.
  3. Σερβίρουμε με κομμένο αχλάδι και φιστίκια. Εναλλακτικά, μπορούμε να ραντίσουμε το μείγμα με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
  4. Extra tip: Μπορούμε να ψήσουμε το αχλάδι στο φούρνο, για πιο γλυκιά και ζεστή γεύση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C αέρα. Κόβουμε το αχλάδι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
2018-07-31T15:27:42+00:00