Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Πολύχρωμα cupcakes
Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
150 γραμμάρια ζάχαρη
170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 βανίλια
3 αυγά
50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
200 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Execution
Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Μετά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, με το μπέικινγκ πάουντερ. Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε μικρά φορμάκια ή καραμελόχαρτα, κατά τα 2/3 μόνο, γιατί φουσκώνουν αρκετά στο φούρνο, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και γλασάρουμε.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα και, χωρίς να διακόψουμε, προσθέτουμε το σιρόπι πολύ αργά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε το χρώμα που μας αρέσει.