Πίτα σφολιάτα με τομάτες

Υλικά
  • 200 γραμμάρια κομμένο ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 200 ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 2 ξεφλουδισμένες, σφιχτές ντομάτες
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • Aποξηραμένη ρίγανη
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
  • 200 γραμμάρια κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Ζωμός Λαχανικών σε Κόκκους Extra Γεύση Knorr
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε φύλλο, τη στρώνουμε απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και την ψήνουμε άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  2. Χτύυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδσ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  3. Πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε με το Βιτάμ (κρατάμε 1 κουταλιά για αργότερα), τη ρόκα και τα μανιτάρια.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άαπλώνουμε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και, από πάνω, απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.
  5. Ρίχνουμε επάνω στην πίτα σφολιάτα με ντομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φυλάξαμε και ψήνουμε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
2018-08-02T10:01:03+00:00