Πιλάφι αιγυπτιακό

Υλικά
  • 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • 2 κουταλιές μαϊντανός
  • 2 αυγά
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 φέτες ψωμί
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε τα 2 από τα κρεμμύδια και το ρύζι με Βιτάμ. Σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει 15-20 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει σπυρωτό.
  2. Σοτάρουμε με Βιτάμ τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Βάζουμε σε μία λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, το ψωμί, τη ρίγανη, το κύμινο και τα αυγά. Ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα.
  4. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε.
  5. Στην κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτα που έχουμε από πριν ετοιμάσει, βάζουμε τα τηγανισμένα μπαλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά περίπου. Το ρύζι σερβίρεται με τα κεφτεδάκια επάνω.
2018-07-12T10:07:51+00:00