Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες

Υλικά
  • 182 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 500 γραμμάρια ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 120 ml κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 «Σπιτικός» Ζωμός Κοτόπουλου Knorr
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί γραβιέρα Νάξου
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το μισό Βιτάμ και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, καθώς και τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, έως ότου μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό Knorr μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά, έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.
  4. Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.
2018-07-25T12:48:25+00:00