Peperonata

Υλικά
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 800 ml μηλόξυδο
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Aλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε τις 4 πλευρές τους σε μικρά μπαστουνάκια.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  3. Σε ένα πλατύ, αλλά βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το Βιτάμ, τις πιπεριές, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξίδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35-40 λεπτά.
  4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πιπεριές, ρίχνουμε το πέστο βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.
  5. Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
2018-07-25T13:58:49+00:00