Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Peperonata
Μερίδες6
Υλικά
Ingredients
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 κρεμμύδια ξερά
800 ml μηλόξυδο
4 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Aλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε τις 4 πλευρές τους σε μικρά μπαστουνάκια.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα πλατύ, αλλά βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το Βιτάμ, τις πιπεριές, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξίδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35-40 λεπτά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πιπεριές, ρίχνουμε το πέστο βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.