Πέννες με βασιλικό και ντοματίνια

Υλικά
  • 200 γραμμάρια ντοματίνια φρέσκα κομμένα στην μέση ή μια μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη σε μικρά ζαράκια
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • Πιπέρι χοντροτριμμένο από μύλο και αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  2. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τις πέννες και τις βράζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ή ανάλογα με το πως εμείς τις προτιμάμε.
  3. Παράλληλα, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα τηγάνι με Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Όταν οι πένες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και κρατάμε μισό ποτήρι του νερού από το νερό του βρασίματός τους.
  5. Κατόπιν, ρίχνουμε τις πέννες μέσα στο τηγάνι με τα σοταρισμένα ντοματίνια και τις ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με λίγη από την τριμμένη παρμεζάνα.
  6. Χοντροτρίβουμε το πιπέρι με τον μύλο και σερβίρουμε.
2018-07-25T11:20:11+00:00