Πέννες με κρέμα, κουνουπίδι και ραγκού από κοτόπουλο

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές τομάτας
  • 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες (ή 500 γραμμάρια χυμός ντομάτας)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τα ζυμαρικά με κρέμα

  • 250 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 500 ml γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 200 γραμμάρια πένες
  • 1/4 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκιές

Για το σερβίρισμα

  • 100 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μετά από λίγο τον πελτέ ντομάτας, ντις τομάτες και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε ή ψήνουμε στον φούρνο στους 170ºC για 1 ώρα περίπου.
  2. Για τα ζυμαρικά με κρέμα, ενσωματώνουμε σε μια κατσαρόλα τη Βιτάμ Cremefine, το γάλα, το σκόρδο μαζί με τα καρυκεύματα και ζεσταίνουμε, μέχρι να έρθει το μείγμα σε βρασμό. Προσθέτουμε τις πέννες και το κουνουπίδι στη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλο το υγρό.
  3. Σερβίρουμε αμέσως με το κοτόπουλο και, προαιρετικά, πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
By | 2019-11-20T10:10:30+00:00 November 11th, 2019|Comments Off on Πέννες με κρέμα, κουνουπίδι και ραγκού από κοτόπουλο

About the Author: