Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Πέννες με κρέμα, κουνουπίδι και ραγκού από κοτόπουλο
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες4
Υλικά
Για το κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτές τομάτας
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες (ή 500 γραμμάρια χυμός ντομάτας)
1 φύλλο δάφνης
6 κόκκοι μπαχάρι
1 κλωνάρι θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Για τα ζυμαρικά με κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κλωνάρι θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
200 γραμμάρια πένες
1/4 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκιές
Για το σερβίρισμα
100 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Execution
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μετά από λίγο τον πελτέ ντομάτας, ντις τομάτες και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε ή ψήνουμε στον φούρνο στους 170ºC για 1 ώρα περίπου.
Για τα ζυμαρικά με κρέμα, ενσωματώνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το σκόρδο μαζί με τα καρυκεύματα και ζεσταίνουμε, μέχρι να έρθει το μείγμα σε βρασμό. Προσθέτουμε τις πέννες και το κουνουπίδι στη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλο το υγρό.
Σερβίρουμε αμέσως με το κοτόπουλο και, προαιρετικά, πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.