Πατάτες ογκρατέν

Υλικά
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμμενταλ
  • 360 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 40 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • 1 καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο
  • 40 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  2. Κόβουμε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και τρίβουμε με αυτή τα τοιχώματα και τον πάτο ενός ταψιού ή ενός πυρέξ. Επίσης, το αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse.
  3. Βάζουμε στο σκεύος τις πατάτες, σε στρώσεις, πασπαλίζοντας λίγο τυρί ανάμεσα σε κάθε στρώση.
  4. Όσο τυρί μείνει, το βάζουμε σε ένα μπολ, το χτυπάμε καλά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, και το ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες.
  5. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με το Bιτάμ, κομμένο σε κύβoυς, και κάνουμε τις πατάτες ογκρατέν, βάζοντάς τες για περίπου 1 ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
2018-07-26T10:51:37+00:00