Πατάτες γεμιστές με τυριά και μανιτάρια

Υλικά
  • 4-6 πατάτες
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γραμμάρια μετσοβόνε
  • 250 γραμμάρια γραβιέρα
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ light
  • 150 γραμμάρια γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα μυρωδικά
  • 1 κουταλιά της σούπα φρυγανιά
  • Σχοινόπρασο
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφαιρούμε από τις πατάτες αρκετό από το εσωτερικό τους, με ένα κουταλάκι, ώστε να τις γεμίσουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων (multi).
  4. Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε με το Βιτάμ τα μανιτάρια, το σκόρδο και 100 γραμμάρια από τις πατάτες, προσθέτουμε το γάλα, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  5. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα τυριά, τριμμένα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
  6. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στο grill για 3-4 λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
2018-07-26T10:34:19+00:00