Πασχαλινά cupcakes

Υλικά
  • 115 γραμμάρια Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 125 ml γάλα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 180 γραμμάρια αλεύρι
  • 225 γραμμάρια Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα, και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Τοποθετούμε θηκούλες για cupcakes στο αντίστοιχο ταψί και τις γεμίζουμε, μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  6. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
  7. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  8. Φτιάχνουμε το γλάσο. Χτυπάμε το Βιτάμ καλά, μέχρι να μαλακώσει πολύ και να γίνει σαν κρέμα.
  9. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και την προσθέτουμε λίγη-λίγη μέσα στο Βιτάμ. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, μέχρι να είναι λείο το γλάσο.
  10. Διακοσμούμε τα cupcakes με το γλάσο, με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι, και τοποθετούμε πάνω μικρά, στρογγυλά κουφέτα σε διάφορα χρώματα.
2018-07-26T13:50:00+00:00