Υλικά
- 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1/4 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
- 20 ml γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 κουφετάκια (για τις ουρίτσες) και λίγη λιωμένη κουβερτούρα λευκή (για να τα κολλήσουμε)
- Κορδελίτσες σε παλ χρώματα

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, και προσθέτουμε το αυγό.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια με τη μαστίχα και το γάλα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό
- Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα λαγουδάκια με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και, έπειτα, κολλάμε τα κουφέτα για ουρίτσες, με τη βοήθεια της λιωμένης σοκολάτας. Τέλος, τυλίγουμε γύρω από το λαιμό τους τις κορδελίτσες.