Πασχαλινά μπισκότα λαγουδάκια

Υλικά
  • 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
  • 20 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 κουφετάκια (για τις ουρίτσες) και λίγη λιωμένη κουβερτούρα λευκή (για να τα κολλήσουμε)
  • Κορδελίτσες σε παλ χρώματα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, και προσθέτουμε το αυγό.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια με τη μαστίχα και το γάλα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό
  6. Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα λαγουδάκια με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
  7. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και, έπειτα, κολλάμε τα κουφέτα για ουρίτσες, με τη βοήθεια της λιωμένης σοκολάτας. Τέλος, τυλίγουμε γύρω από το λαιμό τους τις κορδελίτσες.
2018-07-26T13:53:13+00:00