Πάστα φλώρα

Υλικά
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1  βανίλια
  • Μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
  1. Στο μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Τέλος, καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και το αλάτι.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε τσέρκι τετράγωνο, επάνω σε λαδόκολλα.
  4. Επάνω από τη ζύμη, απλώνουμε τη μαρμέλαδα και, με τη ζύμη που μας περισσεύει, φτιάχνουμε μπαστουνάκια, τα οποία τοποθετούμε από πάνω σαν πλέγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου μια ώρα.
2018-07-10T11:40:39+00:00