Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Παραδοσιακές γκόγκλιες με σάλτσα τυριών
Μερίδες12
Υλικά
Ingredients
400 γραμμάρια γκόγκλιες παραδοσιακά ζυμαρικά
200 γραμμάρια κασέρι
150 γραμμάρια γλυκιά γραβιέρα
100 γραμμάρια φέτα μαλακή
30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
600 ml γάλα φρέσκο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ κλασικό
Μυζήθρα ξερή (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα, και αποσύρουμε.
Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και πιπέρι, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν, και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με το Βιτάμ και το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα τυρένια ζυμαρικά με την τσίκνωση και τριμμένη μυζήθρα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά.