Παραδοσιακές γκόγκλιες με σάλτσα τυριών

Υλικά
  • 400 γραμμάρια γκόγκλιες παραδοσιακά ζυμαρικά
  • 200 γραμμάρια κασέρι
  • 150 γραμμάρια γλυκιά γραβιέρα
  • 100 γραμμάρια φέτα μαλακή
  • 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 600 ml γάλα φρέσκο
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Υλικά για το κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ κλασικό
  • Μυζήθρα ξερή (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα, και αποσύρουμε.
  3. Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και πιπέρι, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν, και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  5. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με το Βιτάμ και το ελαιόλαδο.
  6. Σερβίρουμε τα τυρένια ζυμαρικά με την τσίκνωση και τριμμένη μυζήθρα.
  7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
  8. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
2018-07-12T10:06:35+00:00