Pancakes με φαγόπυρο

Υλικά
  • 1 μεγάλο αυγό (εναλλακτικά, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αυγό λιναριού, για μια vegan επιλογή)
  • 150 γραμμάρια φαγόπυρο
  • 250 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 γραμμάρια) μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού (2 γραμμάρια) μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας (για το μαγείρεμα)
Υλικά για το σερβίρισμα
  • Μύρτιλα
  • Νιφάδες καρύδας
Εκτέλεση
  1. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το αυγό μαζί με το Βιτάμ ρόφημα με Σόγια. Προσθέτουμε το φαγόπυρο, την κανέλα, το μπέικινγκ πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, ανακατεύοντας για λίγο ακόμα.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για, τουλάχιστον, 1 ώρα. Εναλλακτικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ και να την αφήσουμε να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνουμε τις νιφάδες καρύδας και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι.
  5. Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης των pancakes μέσα στο τηγάνι και αφήνουμε το pancake να ψηθεί για 2-3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε το pancake σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  7. Σερβίρουμε τα pancakes με μύρτιλα και νιφάδες καρύδας.
  8. Μπορούμε να ραντίσουμε τα pancakes μας με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
2018-07-31T14:05:20+00:00