Pancakes με μπανάνα και ανανά

Υλικά

Για τη ζύμη των pancakes

  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 100 γραμμάρια ανανάς, κομμένος σε μικρά κομμάτια

Για το σερβίρισμα

  • 500 γραμμάρια γιαούρτι
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 lime (χυμός και ξύσμα)
  • Μέλι
  • 1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
    100 γραμμάρια ανανάς, κομμένος σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
  1. Για τη ζύμη των pancakes, χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε, σταδιακά, τη Βιτάμ Cremefine, μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Συνεχίζουμε με τα φρούτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά, να μην σπάσουν.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ηλιέλαιο και ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα μας. Ψήνουμε καλά και από τις 2 πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  3. Για το σερβίρισμα, ενσωματώνουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και τον χυμό από το lime.
  4. Γαρνίρουμε τα pancakes με το γιαούρτι, κομμένο ανανά και μπανάνα και περιχύνουμε με μέλι.
By | 2019-11-20T10:11:15+00:00 November 11th, 2019|Comments Off on Pancakes με μπανάνα και ανανά

About the Author: