Παγωμένος καφές με κάρδαμο και χουρμά

Υλικά
  • 1 μεγάλος, μαλακός χουρμάς
  • 150 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη (ή 2 λοβούς από κάρδαμο, αλεσμένους στο γουδί)
  • 60 ml παγωμένο καφέ εσπρέσσο
  • Παγάκια
Εκτέλεση
  1. Αφαιρούμε το κουκούτσι από το χουρμά και τον αναμειγνύουμε με 75 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας, για να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Εάν δεν έχουμε μαλακούς χουρμάδες, μουλιάζουμε έναν αποξηραμένο χουρμά στο Βιτάμ ρόφημα Σόγιας, για να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το κάρδαμο. (Λαμβάνουμε υπόψη πως, οι φρεσκοαλεσμένοι λοβοί κάρδαμου έχουν πιο έντονη γεύση από το αγοραστό κάρδαμο σε σκόνη, άρα θα χρειαστούμε πιο μικρή ποσότητα.)
  3. Ρίχνουμε το κρεμώδες μείγμα του χουρμά σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε παγάκια. Χύνουμε από επάνω τον παγωμένο εσπρέσσο και προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ ρόφημα Σόγιας.
  4. Extra tip: Εάν προτιμούμε τον καφέ μας δυνατό, μπορούμε να φτιάξουμε παγάκια καφέ. Με αυτόν τον τρόπο, το ρόφημά μας δε θα αραιώσει με το νερό από τα λιωμένα παγάκια. Ρίχνουμε καφέ, αντί για νερό, στις παγοκύστες και τις παγώνουμε, όπως θα κάναμε και με τα κανονικά παγάκια.
2018-07-31T15:05:04+00:00