Ομελέτα χωριάτικη

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι γάλα)
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος, φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1/2 ποτήρι τυρί φέτα τριμμένο
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1 μέτρια πατάτα (κομμένη σε κύβους)
  • 1/2 ποτήρι Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 Κλασικός Κύβος Μυρωδικών Knorr
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε, σε αντικολλητικό σκεύος, την πατάτα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse.
  2. Μόλις σοταριστεί ελαφρά, ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος το Pummaro, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ετοιμάζουμε τα αυγά.
  3. Χτυπάμε τα αυγά, ελαφρώς, και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού.
  4. Στο αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και τον κύβo μυρωδικών, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να διαλυθεί ο κύβoς.
  5. Προσθέτουμε στο σκεύος το μείγμα των αυγών με τη φέτα και σκεπάζουμε το σκεύος.
  6. Ψήνουμε τη χωριάτικη ομελέτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά. Τη γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, την πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και την αφήνουμε να σιγοψηθεί και από αυτή την πλευρά, μέχρι να κάνει κρούστα.
2018-07-27T12:15:32+00:00