Ντολμάδες με πιπεριές

Υλικά
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο άσπρο λάχανο ή ποικιλίας Σαβόυ
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού
  • 700 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 1/2 ποτήρι τριμμένα τυριά (κεφαλογραβιέρα, κασέρι)
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού
  • 1 αυγό
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεματίζουμε ελαφρώς το λάχανο, ώστε να ξεχωρίσουμε εύκολα τα φύλλα του για τους ντολμάδες με πιπεριές.
  2. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβoυς τις μελιτζάνες, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με Βιτάμ Culinesse σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις μαλακώσουν και πιουν τα υγρά τους, βγάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τον κρόκο αυγού και τις σταγόνες λεμονιού.
  4. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε φύλλο λάχανου, τυλίγουμε τα φύλλα σε ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, τον ένα δίπλα στον άλλο. Ρίχνουμε και δύο φλιτζάνια νερό και τον κύβο και αφήνουμε τους ντολμάδες με πιπεριές, να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  5. Χτυπάμε το αυγό και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, συμπληρώνουμε με το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε ένα φλιτζανάκι, και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τους ντολμάδες με πιπεριές για 1 λεπτό στη φωτιά και είναι έτοιμοι.
2018-07-26T10:31:39+00:00