New York cheesecake

Υλικά
  • 200 γραμμάρια μπισκότα (π.χ. Digestive)
  • 75 γραμμάρια Βιτάμ
  • 1 λεμόνι
  • 30 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 16 γραμμάρια εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά
  • Zάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Αλείφουμε με Βιτάμ μια φόρμα για κέικ 20 εκατοστών με αφαιρούμενη βάση.
  2. Αλέθουμε τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν σκόνη σε ένα μπλέντερ, ή τα τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα, την ακουμπάμε σε μια επιφάνεια εργασίας και θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
  3. Λιώνουμε το Βιτάμ σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τα λιωμένα μπισκότα.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα με τα μπισκότα ομοιόμορφα στη βάση της προετοιμασμένης φόρμας και πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  5. Ξύνουμε τη φλούδα του λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού από το χυμό στο μπολ με το ξύσμα.
  6. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού στο μπολ. Έπειτα, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Διαχωρίζουμε τον κρόκο ενός αυγού από το ασπράδι (το ασπράδι από αυτό το αυγό δεν θα χρησιμοποιηθεί). Ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού στο μείγμα με το τυρί και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά ένα-ένα. Ανακατεύουμε καλά.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα πάνω από τη βάση στη φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να δέσει η γέμιση.
  9. Κλείνουμε το φούρνο, αφήνουμε το πορτάκι του φούρνου μισάνοιχτο και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει μέσα στο φούρνο. Μόλις κρυώσει, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα ή και τη νύχτα, για να δέσει. Το αφαιρούμε από τη φόρμα προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα μακρύ μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε 8-10 κομμάτια.
2018-07-11T12:11:52+00:00